Home Иселенички СтраниЕвропа ДЕТСКА ВЕЛИГДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА ВО ВИЕНА

ДЕТСКА ВЕЛИГДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА ВО ВИЕНА

by trinitymedia
90 views

Викендов во просториите на МПЦО Св.Наум Охридски во Виена се одржа ♡ДЕТСКА ВЕЛИГДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА♡

На работилницата најмалите заедно со возрасните успешно изработуваа креативни рачни изработки со велигденска тематика.

Во склоп на работилницата сите заедно имавме можност меѓусебно да се дружиме, да дегустирааме богата македонски храна и да уживаме во нашата прекрасна македонска музика.

Особена радост ни преставува успешното остварување на предвидените цели на детската работилницата, а тие се:

♡ Меѓусебно одржување и ширење на социјалниот и културниот живот на децата
и возрасните во дијаспората.

♡ Зачувување на македонската традиција и негување на македонскиот јазик во дијаспората.

♡ Запознавање со христијанските обичаи од најмала возраст.

 

Повеќе информации:
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=736194338662871&id=100068169340253&rdid=9k0HKCLZRVQXx9Ag

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво