Home Иселенички СтраниАвстралија Во Квинбијан одбележана 7 годишнината од основањето на МЛД „Ванчо Николески“

Во Квинбијан одбележана 7 годишнината од основањето на МЛД „Ванчо Николески“

by trinitymedia
66 views

Со доделување на наградите од овогодинешниот конкурс за најдобри творби во повеќе категории МЛД „Ванчо Николески“ од Квинбијан, Нов Јужен Велс, одбележа 7 години од своето постоење.

По тој повод беше издадена и збирка со песни и реаскази кои пристигнаа на конкурсот, а беа објавени и победниците во секоја категорија посебно.

Повеќе информации на следниот ЛИНК

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво