Home Иселенички СтраниАвстралија Симона Смилеска Петков се бори за македонскиот идентитет во Австралија

Симона Смилеска Петков се бори за македонскиот идентитет во Австралија

by trinitymedia
59 views

Се преселила во Австралија пред 10 години, кога во Македонија го запознала сопругот Зоран, но се уште е подготвена да го спреми куферот и да се врати назад. Сепак, желбата да ги промовира македонскиот јазик и култура се пресудни да остане…

Целиот текст може да го прочитате ТУКА

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво