Home Иселенички Страни Светлана Мојсов е добитничка на престижната награда Перл Мајстер Грингард за револуционерното откритие за лекување од дијабетес

Светлана Мојсов е добитничка на престижната награда Перл Мајстер Грингард за револуционерното откритие за лекување од дијабетес

by trinitymedia
73 views

Светлана Мојсов, чие истражување за хормоналните предизвикувачи за производство на инсулин доведе до револуционерни третмани за дијабетес и дебелина, е добитничка на наградата Перл Мајстер Грингард за 2024 година, соопшти Универзитетот Рокфелер…

Целиот текст може да го прочитате ТУКА

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво