Home Соопштенија Промоција на писателите од иселеништво

Промоција на писателите од иселеништво

67 views

очитувани литературни творци од иселеништво

Традицијата започната 2023 година со промоција на писателите од иселеништво, ќе продолжи и следната 2024 година во месец мај, посветен на светите Кирил и Методиј. По тој повод ве покануваме за учество на Иселеничките литературни средби кои ќе се одржат од 21-23 мај 2024 година во Скопје. Престојот за време на средбите, две ноќевања со појадок и коктел, ќе биде покриен од Агенцијата за иселеништво.

Пријавувањето е до 1 фeвруари 2024 година на електронската адреса:

biljana@minisel.gov.mk

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво