Home Активности на Агенцијата за иселеништво Каталог на активностите на Агенцијата за иселеништво за 2023 година

Каталог на активностите на Агенцијата за иселеништво за 2023 година

73 views

Излезе од печат Каталогот на активностите на Агенцијата за иселеништво за 2023 година. Преку 200 иселеници од голем број држави учествуваа на нашите традиционални активности и тоа:

-Иселенички литературни средби
-Иселеничка ликовна колонија
-Иселенички фолклорен фестивал
-Летна Школа за македонски јазик
-Камп за спорт и дружење
-Награда за најдобра збирка поезија „Стојан Христов“

Пријавувањето за учество на активностите на Агенцијата за иселеништво за 2024 година е во тек!

Каталог со содржини

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво