Home Активности на Агенцијата за иселеништво Благодарност од Агенцијата за иселеништво до СВП за 15 годишната соработка

Благодарност од Агенцијата за иселеништво до СВП за 15 годишната соработка

64 views

За време на Струшките вечери на поезијата, во делот од програмата кога Агенцијата за иселеништво ја доделуваше наградата ,,Стојан Христов” за најдобра книга поезија од иселеник, директорот Слободан Близнаковски, му врачи плакета за благодарност за долгогодишна соработка на директорот на Струшките вечери на поезијата, Тодорче Тасевски.

Воедно, директорот Близнаковски на Струшките вечери на поезијата им подари и уметничко дело насловено „Лихнида“ од ликовниот уметник Тодор Јовановски од Р. Србија,создадено за време на „Иселеничката ликовна колонија – Крушево 2023″ во организација на Агенцијата за иселеништво.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво